Obilježena krsna slava „Gradske toplane“

Direktor Toplane Zdravko Petrović rekao je da je grejna sezona završena bez većih problema. Kako bi građanima osigurali

Direktor Toplane Zdravko Petrović rekao je da je grejna sezona završena bez većih problema. Kako bi građanima osigurali kvaliteno grijanje u narednoj sezoni, Petrović je kazao da se po gašenju peći odmah započelo sa remontom vrelovodne mreže.Zbog toga Toplana nije bila u mogućnosti da produži sezonu grijanja iako bi s obzirom na niske temperature, topli radijatori dobrodošli. On je najavio u narednom periodu proširenje deponije za skladištenje uglja, koji se od naredne grejne sezone od dobavljača mora preuzeti do 15-og decembra.

-Uskoro će biti raspisan tender za proširenje deponije za dodatnih 15. 000 tona uglja. Sa njenim proširenjem na deponiji će se naći 30 .000 tona uglja. To iziksuje i nabavku utovarivača sa većim gabaritom. Sve to treba valjano i po propisima uskladištiti kako ne bi došlo do samozapaljenja, rekao je Petrović.

Uskoro će biti raspisan tender za proširenje deponije za dodatnih 15. 000 tona uglja. Sa njenim proširenjem na deponiji će se naći 30 .000 tona uglja. To iziksuje i nabavku utovarivača sa većim gabaritom.Sve to treba valjano i po propisima uskladištiti kako ne bi došlo do samozapaljenja, rekao je Petrović.

Za proširenje deponije pomoć je obećao i gradonačelnik Obren Petrović. On je rekao da je Grad bio spreman da snese troškove za produženu sezonu grijanja, ali da do te realizacije nije došlo zbog tehničkih radova u Toplani.

-Zemlja za proširenje deponije je kupljena.Podićemo kredit u iznosu od 1. 000, 000 KM kako bi mogli sve poslove da uradimo.Vjerovantno ćemo imati sastanak sa predstavnicima „EFT Stanari“ vezano za dugotrajnije snabdijevanje ugljom.Ukoliko ne budemo mogli potpisati taj sporazum , moraćemo tražiti drugi način kada je u pitanju snabdijevanje ugljom, rekao je Petrović.
Gradonačelnik je rekao da intezivno radi i na pribavljanju donatorskih sredstava. Gradska Toplana obilježila je danas Krsnu slavu Sv. Vasilija Ostroškog.Nakon služenja parastosa poginulim radnicima Toplane u proteklom ratu , i polaganjem vijenaca na spomen obilježje, pristupilo se lomljenju slavkog kolača.